Jak na správnou epilaci voskewm

Možná jste někdy toužili vyzkoušet tu internetem oplývanou epilaci voskem, ale nevěděli jste jak na to. Není to nic složitého, pokud budete postupovat dle těchto krokům, dosáhnete toho nejlepšího dlouhotrvajícího výsledku!

Exfoliace

Exfoliaci, neboli odstranění odumřelých buněk pokožky pomocí peelingu, provádějte asi den předem. Nejlépe ve vaně použijte zmíněný peeling, který Vám pomůže odstranit odumřelé částečky kůže. Zároveň si dejte pozor na to, kdy provádíte samotné voskování. Rozhodně byste neměli podstupovat epilaci voskem před sportovní aktivitou (nebo jakoukoliv aktivitou, kdy se hodně potíte)! Může pak dojít k podráždění pokožky. Také byste měli mít chloupky narostlé asi do délky zrnka rýže – pokud budou menší, vosk je nemusí pobrat.

Zklidňující krém

Dětský pudr

Před samotným aplikováním rozehřátého vosku je třeba nanést dětský pudr, který pomáhá ochránit pokožku a také napomůže lepšímu přichycení vosku. Pudr aplikujte na čistou suchou kůži.

Samotná epilace

Vosk rozehřejte, buď ve speciálním ohřívači, nebo ve vodní lázni – neměl by být vařící, abyste se nepopálili, ale ani příliš studený, kdy by Vám mohl zasychat již na špachtli, kterou používáte k jeho nanesení na kůži. Vyberte si oblast, kterou chcete epilovat, naneste pudr, a pak aplikujte vosk pomocí špachtle – vždy proti růstu chloupků! Nechte zaschnout – trvá to kolem třiceti vteřin, a pak jednou rukou natáhněte kůži a druhou strhněte vosk.

Hebké nohy

Zklidňující olej

stejně jako například s epilátorem, je třeba kůži zklidnit. Přeci jen, chloupky se vytrhávají i s kořínky. Abyste omezili podráždění a tvorbu zarostlých chloupků, naneste zklidňující olejíček, který Vaší pokožce uleví.

Epilace voskem není nic těžkého, bohužel ale ani nic bezbolestného. Jedná se ale o skvělý způsob odstraňování nežádoucího ochlupení z pohodlí domova. Samozřejmě, pokud si nejste jisti, nebo jste vosk vyzkoušeli, ale výsledek nebyl takový, jaký byste si přáli, neváhejte navštívit specializovaný salón, kde Vám poradí odborníci.

Vyzkoušíte tuto techniku?